Franczyza Cafe Barbera

Powrót: Strona główna / Sieci franczyzowe

Dodano: 08 grudnia 2015

Włoska sieć palarni kawy i kawiarni.

Opłata wstępna: 35 000 USD
Opłaty bieżące: 6%
Opłaty marketingowe: 350 USD
Jednostki własne: 3
Jednostki franczyzowe: 39

Opis systemu franczyzowego:

Cafe Barbera jest najstarszą w Europie firmą w branży kawowej. Początki Cafe Barbera siegają IXX wieku. Od samego początku była to firma rodzinna. W 1870 roku na południu Włoch Domenico Barbera otworzył sklep z kawą, który obecnie uważany jest za pierwszy "coffee house" we Włoszech. Dzisiaj na czele Cafe Barbera stoi pra pra.. wnuk Domenica - Enrico Barbera, który, dzięki przywiązaniu do rodzinnych tradycji, zdobywa serca kolejnych pokoleń miłośników kawy.

Sekret Cafe Barbera przekazywany był aż przez 5 pokoleń. Dzięki niesamowitemu aromatowi i niepowtarzalnemu smakowi w każdej filiżance kawy można znaleźć 140 lat tradycji. To właśnie wierność tradycji i lata doświadczeń sprawiły, że smak kawy Barbera jest tak doskonały.

W naszym menu można również znaleźć tradycyjne włoskie kanapki (panini), sałatki, rogaliki, sery, świeże warzywa i owoce.

Zespół Cafe Barbera tworzą ludzie, którzy cenią takie wartości jak szczęście, zdrowie, rodzina i przyjaciele. 

Kawiarnie Cafe Barbera spotkać możemy nie tylko we Włoszech, ale na całym świecie, w tym w Wielkiej Brytanii, USA, Brazylii, Egipcie, Zjednoczonych Emiratach Arabskich, Indonezji, Japonii i wielu innych miejscach.

 

Cafe Barbera

Wsparcie dla Franczyzobiorcy:

Każdy inwestor otrzymuje po podpisaniu umowy dokładny plan działania, opisujący kolejne etapy związane z organizacją i zarządzaniem projektem przed otwarciem Cafe Barbera. Plan jest przygotowany z podziałem na tygodnie, w ramach których wyznaczone są krok po kroku zadania do realizacji przez franczyzobiorcę. Na tym etapie franczyzodawca nadzoruje projekt w czasie co tygodniowych spotkań konferencyjnych.

Franczyzobiorca otrzymuje również odpowiednie wsparcie merytoryczne związane z pozyskaniem odpowiedniego zespołu pracowników.

Poza tym franczyzodawca zobowiązuje się do przepowadzenia całego systemu szkoleń przed otwarciem kawarnii:

  • 5-cio dniowe szkolenie wstępne dla franczyzobiorcy zakończone uzyskaniem odpowiedniego certyfikatu,

  • 5-cio dniowe szkolenie dla pracowników w lokalu (w tym szkolenie baristów) zakończone uzyskaniem odpowiedniego certyfikatu,

  • 2 dniowa wizyta szkoleniowca w siedzbie po 90 dniach od otwarcia kawiani - procedury sprawdzające i dodatkowe wsparcie merytoryczne.

Franczyzobiorca uzyska również wsparcie marketingowe: w ramach co tygodniowych spotkań konferencyjnych dyskutowane będą kolejne etapy strategii marketingowej.

Podstawowe wymagania sieci:

W Polsce aktualnie dostępna jest oferta master licencji na kraj lub na region, ale również licencje induwidualne. Wycena licencji master krajowej lub regionalnej przedstawiana jest indywidualnie, ponieważ mają na nią wpływ zmienne czynniki zewnętrzne takie jak gwarantowane terytorium, populacja czy też biznes plan inwestora, w tym jego możliwości inwestycyjne. Im więcej kawiarni inwestor planuje otworzyć, tym wysokość opłaty wstęnej jest niższa! W przypadku zobowiązania się do otwarcia 5 kawiarni wstępna opłata franczyzowa wyniosłaby 75 000$, a więc tylko 15 000$ za jednostkę franczyzową. 

Wymagania lokalowe:

  • opcja 1: lokal o powierzchni (z kuchnią) 150 - 200 m2
  • opcja 2: lokal o powierzchni (z miejscem do przygotowania kawy i jedzenia) 70 - 100 m2

Szacowana wartość inwestycji dla lokalu o powierzchni 200 m2 to około 300 000 PLN. 

W celu uzyskania bardziej szczegółowych informacji o tym projekcie, zachęcamy do kontaktu!

#franczyzagastronomia #franczyzacafebarbera #franczyzakawiarnia #franczyzastarbucks #franczyzacostacoffe

 

Kontakt:

Cafe Barbera
Agnieszka Słowik
607 689 964

Zamów broszurę informacyjną i dowiedz się więcej na temat tego franczyzodawcy.

Formularz kontaktowy

Kalendarium

111 pomysłów na sprawdzony biznes.

Facebook Google+